Stappen om gevolgen te voorkomen


Even een update over wat het bestuur doet om aandacht te krijgen voor de gevolgen van het besluit van Zilveren Kruis om, zoals Zilveren Kruis het noemt, psychosociale zorg voor kinderen onder de 18 jaar uit het aanvullend pakket te halen.
Na het antwoord van Zilveren Kruis op onze brief, is vanuit het bestuur contact opgenomen met de Nationale Kinderombudsman. De situatie is voorgelegd aan het beleidsveld. Daar zal nog een antwoord op komen wat ze hiermee gaan doen.
Verder is er een brief verstuurd naar de Kamercommissie VWS. Deze brief is een initiatief van de NFG, die het NVPA en de VIT heeft gevraagd of ze wilden aansluiten. Dat hebben we gedaan, wel met meekijken. Een opmerking van een VIT therapeut gemaakt in een mail als reactie op de informatie van de VIT over Zilveren Kruis, over de gevolgen hiervan in de praktijk, heeft Anneke toegevoegd aan de opgestelde brief.
Op dit moment zetten we stappen naar een goede journalist voor een inhoudelijk pakkend artikel om de idioterie van de maatregel, uitgerekend in deze tijd, naar buiten te brengen.
Ook zetten we in om via netwerkcontacten een gesprek met staatssecretaris Paul Blokhuis te kunnen hebben. Kortom we zitten niet stil, al hoor je even niks.